Dansen in Friesland

Opbouw in niveau

Binnen ons lesaanbod is er een opbouw in niveau gemaakt. Zo blijft het voor iedereen leuk om te dansen bij DIF! Of je nu net begint en nog wilt ontdekken in welke stijl je het meest plezier beleeft of al meer ervaring hebt en opzoek bent naar een nieuwe uitdaging. 

Reguliere lessen
"Breed aanbod voor alle leeftijden en op verschillende locaties in Friesland"
Deze zijn bedoeld voor kinderen die als hobby/sport dansen leuk vinden, maar kunnen daarnaast ook andere sporten beoefenen. Een uur lekker bewegen op muziek, waarin de les met name draait om dansplezier. In deze lessen worden een basis van danstechnieken en dansstijlen aangereikt. Voor deze kinderen wordt jaarlijks een voorstelling als hoogtepunt georganiseerd, om hun vaardigheden en al hetgeen wat zij in het jaar geleerd hebben te kunnen presenteren aan ouders, familie, vrienden, etc.

DIF Wedstrijdteams
"Extra les naast regulier om deel te kunnen nemen aan wedstrijden"
Hierbij krijgen kinderen, die vanuit regulier hogerop of meer willen dansen, 2x per week les en nemen daarbij deel aan wedstrijden. Deelname aan wedstrijden is niet altijd de reden om bij de selectiegroep aan te sluiten. Ook zijn er kinderen die opgeleid willen worden om de opstap te kunnen maken naar DIF Dance Academy. De selectiegroep is daarbij een goed tussenstation om dat doel te bereiken.

DIF Dance Academy
"Frieslands hoogste niveau voor (jong) danstalent".
Wanneer dansen een passie is, je steeds meer wilt en je er misschien wel je beroep van wilt maken, de hoogste prioriteit heeft in je vrijetijdsbesteding dan kun je bij ons een goede opstap maken. Echter is alleen danstalent niet genoeg. Wanneer je het hoogst haalbare wilt bereiken op gebied van dans zijn wederzijdse verwachtingen en vertrouwen erg belangrijk. Verwacht je lessen op hoog niveau en uitdaging dan verwachten wij inzet op hoog niveau, waarbij dansen (naast school) de hoogste prioriteit heeft. Dit vraagt veel discipline, inzet en motivatie van kinderen én ouders. Dansen is voor jou belangrijk, dus ben je aanwezig tijdens de lessen. Het is tevens een teamsport, dus in belang van het hele team werk je aan je eigen ontwikkeling, maar ook die van het team. Er kunnen weinig redenen bedacht worden om af te melden. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, zoals blessures, ziektes of familieomstandigheden. Deelname aan Dance Academy is en blijft een bewuste eigen keuze van de ouders. De omstandigheden en mogelijkheden binnen een gezin zijn hierin bepalend.